Санта Марина приема международен турнир



21-09-2017 12:32 | Tennis24.bg

Ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол ще е домакин за първи път на международен турнир за юноши и девойки до 18 години от календара на Международната федерация по тенис (ITF). „Санта Марина Джуниър Къп“ ще се проведе от 24 до 30 септември на кортовете на едноименния тенис център.

След като организира успешно международни турнири за мъже и жени, валидни за световната ранглиста, турнир от световното отборно първенство Купа „Дейвис“, Европейско първенство по плажен тенис, състезания от държавния календар на БФТ, любителски, детски и множество други надпревари, ТЦ „Санта Марина“ допълва богатия си календар и с ITF-турнир до 18 г.

Тенисисти от 20 страни са заявили участие в „Санта Марина Джуниър Къп“, като с най-предно класиране в ранглистата на ITF са румънецът Цезар Крету при юношите и туркинята Башак Акбаш при девойките. Много от младите надежди на българския тенис също ще играят в Созопол.

Квалификациите са на 24 и 25 септември, срещите от основните схема започват на 26 септември, а финалите на сингъл са предвидени за 30 септември. На тази дата започва и поредното състезание на „Санта Марина“ – международен турнир за жени с награден фонд 15 000 долара. Богатият календар на тенис центъра се реализира в партньорство с Visa, БФТ, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните три години в тенис курорта са проведени над 30 престижни национални и международни състезания, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини