Амели Моресмо: Решението за "Ролан Гарос" е политическо13-02-2011 21:42 | Николай Драгиев

Като "политическо" определи Амели Моресмо решението Откритото първенство на Франция да остане в Париж. Според нея верният избор е бил да се предприеме преместване извън пределите на столицата, за да може турнирът да стане истински конкурентен на останалите най-големи.

"Казах си мнението още преди - трябва да се смени дестинацията на "Ролан Гарос". Има много политика зад това решение. Не знам подробности защо се стигна дотук. За да бъдем амбициозни обаче, имахме нужда от повече пространство и сега ще ни бъде трудно да се справим с организацията," коментира Моресмо.

Шефът на френската тенис федерация Жан Гашасен остана доволен от развитието на случая. "Преди две седмици ми се струваше, че изборът ще падне на Версай, но след това кметството в Париж направи наистина отлични предложения. Проектът е уникален и показва, че може да се справим и без гигантски мащаби и строежи."

В крайна сметка при гласуването на асамблеята на френската тенис федерация, комплексът "Ролан Гарос" е спечелил със 70% от гласовете срещу 30% за проекта в близост до Дисниленд.
Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Nature Valley International
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Ийстборн, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд: €745,880

Official Website | Livescore
Турнир: Antalya Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Анталия, Турция
Настилка: Тревна
Награден фонд: €507,490

Official Website | Livescore
Други новини