Федерер и Надал категорични: Време е да играем заедно



21-09-2017 16:03 | Станко Димов

Роджър Федерер и Рафаел Надал ще бъдат от едната страна на корта за първи път в края на седмицата, когато ще се проведе демонстративният турнир „Лейвър къп“ (22-25 септември) в Прага. Швейцарецът и испанецът, които са лидерите на отбора на Европа, ще сформират звездна двойка срещу представители на отбора на останалия свят.   

Форматът на надпреварата е такъв, че ще се изиграят 9 двубоя на единично и 3 на двойки. В една от срещите на двойки рамо до рамо ще застанат Надал и Федерер, които са №1 и №2 в ранглистата в момента.

Двамата имат велико съперничество, но в същото време винаги са демонстрирали изключително близки взаимоотношения извън корта.

„Би било страхотно да играя с Рафа и да гледам как неговият форхенд разрушава опонентите ни“, коментира Федерер, цитиран от „Фокс спортс“.

„Сигурен съм, че публиката ще се наслади на подобна двойка, ще бъде страхотно да играем двамата“.  

Надал също не скри ентусиазма си от подобно партньорство. „В предишни години сме разговаряли по темата да играем заедно на някой турнир. Така и не се случи. Надяваме се това да се случи тук. Нека видим дали капитанът ще ни гласува доверие“, каза Рафа.

Капитан на отбора на Европа е Бьорн Борг, който едва ли ще пропусне възможността да пусне подобна звездна двойка на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини