Фриц намери най-добрата си форма в края на сезона



Фриц намери най-добрата си форма в края на сезона
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-09-2017 17:40 | Станко Димов

Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Ченду, след като надви с 2:1 сета Николоз Басилашвили, в отделните части 6:3, 3:6, 6:1.

19-годишният американец се надява на силен финал на сезона, за да може да се класира за дебютното издание на т.нар. младежки мастърс, който ще се проведе в Милано в началото на месец ноември. В момента Фриц е 11-и в класацията за Милано, където ще участват първите 7 + един с „уайлд кард“.

„Чувствам се много добре“, коментира Фриц, който започна участието си в Ченду от квалификациите. „Двубоят беше физически, като и двамата удряхме топката много силно. Трябваше да се движа много, защото той е агресивен и постоянно атакува.

Определено мога да кажа, че в края на сезона намерих най-добрата си форма. Това е третият ми четвъртфинал за годината. Представям се отлично на твърди кортове. Започнах сезона възстановявайки се от контузия в коляното, което ме болеше много в края на миналата година.
Чак сега, най-накрая чувствам, че навлизам във форма и играя дори по-добре от момента, когато имах най-висок ранкинг“.

В спор за място на полуфиналите Фриц ще срещне Гуидо Пея, който отстрани водача в схемата Доминик Тийм със 7:6 (6), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини