Женският елит убеден: Вожняцки ще си върне първото място15-02-2011 12:56 | Станко Димов

Каролина Вожняцки много скоро ще си върне първото място в ранглистата на WTA. В тази теза вярват голяма част от елитните състезателки, сред които австралийката Саманта Стосър и италианката Франческа Скиавоне. Както е известно в понеделник датската принцеса официално сдаде лидерската позиция в света на Ким Клайстерс.


Белгийката, която спечели последните два турнира от Големия шлем обаче няма да участва на силните турнири в Дубай и Доха. Това означава, че още в близките дни Каролина може отново да е номер 1.


"Когато си водач в ранглистата това не е шега. Трябва да изграеш страхотно и да спечелиш шест или седем турнира поред. А да го направиш на 20 години е повече от трудно. Вожняцки притежава страхотен потенциал. Тя отново ще бъде номер 1, сигурна съм", сподели Скиавоне.


На подобно мнение бе и Сам Стосър. "Каролина все още не е спечелила титла от Големия шлем, но тя играе на всеки турнир и печели много точки. Разбира се, че заслужава да бъде номер 1. Вожняцки не купува точките си, тя ги печели на корта", сподели Стосър.


Самата датчанка за пореден път заяви, че на този етап връщането й на върха в ранглистата не и е фикс идея.


"Опитвам се да давам най-доброто от себе си на всеки турнир, в който участвам. Дали ще бъда номер 1 или 2 няма значение. Ако съм номер 1 - страхотно. Това е нещото, за което тренирам всеки ден. Но да си номер 2 също не е никак лошо, напротив. Ако изляза на корта и играя най-добрия си тенис резултатите сами ще дойдат", убедена е Вожняцки.


"Много хора ме питат как съм се чувствала като номер 1 без титла от Шлема. За мен това няма никакво значение. Слънцето пак изгрява, аз продължавам да играя на предела на възможностите си. Боря се за успех във всеки един мач. Това, че нямам титла от Шлема няма никакво значение", защити се блондинката.
Коментари
Турнир: ATP World Tour Finals
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Зала
Награден фонд: $8,500,000

Official Website | Livescore
Други новини