Светила в тениса и над 600 участници на Световната треньорска конференция



06-10-2017 18:29 | Tennis24.bg

От 11 до 14 октомври България ще бъде домакин на най-голямото събитие в сферата на треньорското обучение в света – Световната треньорска конференция "БНП Париба" на Международната тенис федерация. 

На прескоференция днес в зала "Витоша" на хотел "Маринела" бяха съобщени подробности относно програмата и презентаторите на конференцията. На събитието присъстваха Рангел Марков - зам.-председател на УС на БФТенис, Катерина Генова - генерален секретар на Българската федерация по тенис и Пресиян Коев - отговорник на програмата за развитие към БФ Тенис.

Световната треньорска конференция се провежда на всеки две години и е част от образователната програма за треньорите. Събитието ще се проведе в рамките на четирите дни и ще доведе в България експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука. Също така ще покаже постижения в тениса чрез различни презентации. Конференцията ще събере над 600 треньори и експерти от близо 90 страни.

Сред най-известните презентатори ще бъдат президентът на Международната тенис федерация - Дейвид Хагерти, директорът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер и директорът развитие и иновации в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд, Брус Елиът, който е един от най-прогресивните експерти в тенис науката с рекорден брой статии и статистики, Мери Пиърс - достигнала до номер 3 в света, носителка на две титли от Големия шлем, повече от десет години представлява страна си за Фед къп, към момента тя е част от Борда на директорите на Международната тенис федерация като представител на атлетите. Бившата №3 в света на двойки Елена Лиховцева е една от най-успешните руски тенисистки на двойки през последните години, като в кариерата си има 27 титли. 

По покана на Българска федерация по тенис Магдалена Малеева също ще бъде един от лекторите на Световната треньорска конференция. Малеева е спечелила 10 титли на сингъл на турнири от най-високо ниво. Тя достига до №4 на сингъл и №13 на двойки по време на 16-годишната си професионална кариера. Малеева се представи изключително успешно с презентация на Европейската треньорска конференция през миналата година.

Над 80 бългаски треньори са заявили участие на Световната конференция. Българска федерация по тенис осигури преференциален достъп на всички български тенис треньори до събитието. През последните години БФТ предприе сериозни и последователни стъпки за развитието на треньорското обучение и повишаване на квалификацията на треньорите по тенис. През 2016  г. системата за треньорско обучение на БФТ бе официално призната от Международната тенис федерация.

На 9 и 10 в София ще се проведе и Европейската конференция за треньорско обучение. Темата на конференцията ще бъде „Интерактивни инструменти за треньорско обучение“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини