Виктория Томова си заслужи място в основната схема



09-10-2017 13:36 | Станко Димов

Виктория Томова си заслужи място в основната схема на турнира в зала в Линц, който е от категория WTA International и е с награден фонд $226,750. Това стана факт, след като първата ракета на България записа три безответни победи в квалификациите.

Във финалния рунд Томова се наложи с 6:4, 6:4 над рускинята София Жук след 84 минути игра на централния корт. Българката започна колебливо двубоя и в първия сет изоставаше с 1:3 гейма. До края на частта обаче Томова даде на съперничката си само един гейм и след 6:4 откри резултата.

През втората част Томова и Жук си размениха по пробив, след което софиянката отново направи брейк за 4:3 в нейна полза, оказал се напълно достатъчен за да затвори двубоя при четвъртия мачбол, който се откри пред нея минути по-късно.

Преминаването на квалификациите гарантира на Томова 18 точки за ранглистата. В първия кръг на основната схема българката ще срещне някоя измежду Камила Джорджи (Италия), Анет Контавейт (Естония, №4), Ана-Лена Фридзам (Германия, WC) и Дениса Алертова (Чехия).

Водачка в схемата в Линц е Магдалена Рибарикова. Победителката в турнира ще спечели 280 точки за ранглистата, както и чек за 35 000 евро.

ОСНОВНА СХЕМА В ЛИНЦ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини