Анди Мъри е потвърдил участие на Australian Open



Анди Мъри е потвърдил участие на Australian Open
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-10-2017 11:29 | Станко Димов

Анди Мъри ще вземе участие на Откритото първенство на Австралия следващия януари. Новината разкри лично турнирният директор Крейг Тили.

5-кратният финалист в Мелбърн не е играл от Уимбълдън насам заради контузия. Шотландецът взе решение да не участва на повече турнири през годината и ще се завърне на корта в началото на следващата кампания.

Подобна е и съдбата на друг бивш №1 в света Новак Джокович, който също не е играл от Уимбълдън. Сърбинът също се очаква да е напълно здрав за Australian Open 2018.

„Изключително щастлив съм да потвърдя, че всички топсъстезатели ще участват в Мелбърн през януари. В схемата при мъжете имаше много притеснения около състоянието на Анди Мъри, Новак Джокович и Кей Нишикори.

Разговарях с Мъри и той ми каза, че вече тренира и се подготвя да има една незабравима 2018-а година. Със сигурност не му е харесало да гледа как Роджър и Рафа си поделят всички титли от Големия шлем през този сезон. Всички знаем какъв боец е Анди. Той ще направи всичко възможно да подобри мястото си в ранглистата и от №3 отново да стане №1“, коментира Тили.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини