Нечувано: Джокович отваря безплатен ресторант



10-10-2017 13:31 | Станко Димов

Новак Джокович нееднократно е доказвал, че освен велик тенисист е и човек с огромно сърце. Белградчанинът е на път за пореден път да направи жест, с който да се прочуе. Според „Мирър“, Джокович ще отвори ресторант, който ще има за цел да нахрани абсолютно безплатно хора в нужда.
Бившият водач в ранглистата вече има два ресторанта – „Новак“, който отвори в Белград през 2006-а и „Еквита“, който заработи миналата година в Монте Карло, където Ноле живее.

„Парите не са проблем за мен. Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия. Мисля, че те го заслужават след цялата подкрепа, която ми дават“, коментира Джокович.

Ноле признава, че заради семейството си винаги е изпитвал любов към храната. Когато е малък родителите му държат малка пицария, с която изхранват него и братята му.

„От малък обичам храната, но като спортист тя стана още по-важна за мен – това е горивото, което определя как играя, как се възстановявам и как се държа на корта. Придавам голяма част от професионалните си успехи на моята диета. Храната е моята страст. От всичко, което съм опитвал в живота, храната ме е променила най-много“, каза Джокович.

Очакванията са новият безплатен ресторант на Ноле да бъде в Белград. На този етап обаче не е ясно как точно ще се определя кой човек е в нужда и кой не.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини