Започна Световната треньорска конференция



12-10-2017 02:10 | Tennis24.bg

В хотел "Маринела" започна Световната треньорска конференция "БНП Париба" на Международната тенис федерация. От днес до 14 октомври България ще бъде домакин на най-голямото събитие в сферата на треньорското обучение в света. На конференцията присъстват над 600 треньори и експерти от близо 90 страни. Над 80 бългаски треньори също участват в конференцията.

Събитието бе открито от президентът на Международната тенис федерация - Дейвид Хагърти.
Рубен Невис изнесе изключително занимателна и впечатляваща презентация на тема „Първите стъпки в тениса на 4-5 годишните деца“. В помощ на Невис се включиха и малчугани от ТК „Левски“, ТК „Про Спорт“ и ТК „15-40“. Треньорките Десислава Младенова и Диди Иванова също имаха участие в презентацията.

Сам Ричардсън също бе много изчерпателен и иновативен в презентацията "Тенис уроци – с участието на родители /фокус върху развитието на уменията на новите играчи/". Следобните часове бяха изпълнени с различни семинири провели се в четири различни зали.

С презентация на бившата №3 в света на двойки Лиховцева ще бъде открита програмата на втория ден на Световната треньорска конференция. Лиховцева е една от най-успешните руски тенисистки на двойки през последните години, като в кариерата си има 27 титли. През 2002 и 2007 г. тя печели титлите при смесените двойки съответно от “Уимбълдън” и Откритото първенство на Австралия. През 2005 г. Лиховцева печели титлата от турнира в Голд Коуст, където си партнира с Магдалена Малеева. Тя е и финалистка на двойки от US Open (2000), “Ролан Гарос” и Откритото първенство на Австралия (2004).

В 10.30 часа ще започне презентация Мачар Рийд - директор развитие и иновации в тениса в Австралийската тенис федерация и на Брус Елиът, който е един от най-прогресивните експерти в тенис науката с рекорден брой статии и статистики. В 11.45 часа конференцията ще продължи с презентация на директорът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини