Ако не победя Кузнецова за два часа, напускам корта - шегува се Скиавоне



16-02-2011 18:57 | Николай Драгиев

В Дубай всички вече се готвят за повторението на зрелището от Australian Open между Светлана Кузнецова и Франческа Скиавоне. Днес Скиавоне се справи с 6:3, 6:1 с Чжан Шуай (Китай), рускинята преодоля Цвети Пиронкова след 5:7, 6:2, 6:4 и така двете намериха място в трети кръг на турнира.

Скиавоне остана доволна от победата си. Нейната игра напоследък и особено бекхенда й с една ръка пък станаха повод за сравнение на италианката със стила на бившата номер 1 Жюстин Енен.

"Звучи фантастично, но аз пък си мисля, че стилът ни е тотално различен. Когато някой види бекхенд с една ръка и се сеща за Жюстин и Франческа. Но аз играя с много повече спин и предпочитам да се защитавам, докато тя имаше атакуващ вкус. Надявам се един ден хората да сравняват тенисистки с моя начин на игра," пожела си Скиавоне.

Скиавоне, която е известна с чувството си за хумор, посрещна с шега новината, че трябва да играе отново със Светлана Кузнецова. На Australian Open Скиавоне се нуждаеше от 4 часа и 44 минути, за да победи Света. "Казвам ви - ако утре мачът се проточи повече от два мача, ще си прибера ракетата в сака и си тръгвам от корта."

Въпреки този епичен мач, Кузнецова води убедително с 8:5 в срещите със Скиавоне.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини