Похвали към БФТенис за организацията на Световната конференция



16-10-2017 10:46 | Tennis24.bg

На официална вечеря в хотел „Маринела“ бе закрита Световната треньорска конференция "БНП Париба" на ITF. Събитието се проведе в София от 11 до 14 октомври. Сред гостите бе и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„За нас е голяма чест, че България е домакин на Световната треньорска конференция „БНП Париба“ на ITF. Това е голямо признание за българския тенис и българския спорт. Затова искам да поздравя всички, които направиха възможно събитие от толкова висок ранг да се проведе успешно у нас“, каза министър Кралев.

Той подчерта, че българският тенис е във възход, особено при подрастващите, където и ММС и БФТенис насочват специални усилия. Красен Кралев благодари на Българската федерация по тенис, че организира не само събития за елитни спортисти, но работи и за развитието на масовия спорт.

“Надявам се, че ще запазите добър спомен от нашата столица и с удоволствие бих искал да Ви поканя отново тук, през първата седмица на февруари, когато ще се проведе Гаранти Коза София Опън”, завърши министърът.

Мери Пиърс благодари на Българската федерация по тенис за добрата организация на конференцията и подчерта, че тенис треньорите са важни за ITF, тъй като те са тези, които развиват тениса в своите държави.

С видеообръщение към участниците в конференцията се обърна президентът на ITF Дейвид Хагерти, който беше лектор в първите дни на треньорското събитие в столицата.

Световната треньорска конференция на ITF се провежда на всеки две години и е част от образователната програма за треньори на федерацията. В София конференцията събра над 650 треньори и експерти от 91 страни, а организаторите от БФТенис се похвалиха с рекорд по посещаемост сред дамите. Близо 30% от участниците са били жени, а сред лекторите дамите са били 25%.

Лектори в конференцията бяха директорът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер, директорът развитие и иновации в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд, един от най-прогресивните експерти в тенис науката с рекорден брой статии и статистики Брус Елиът, Мери Пиърс - достигнала до №3 в света и носителка на две титли от Големия шлем, бившата №3 в света на двойки Елена Лиховцева и достигналата до №4 в света българка Магдалена Малеева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини