Федерер: Спирам с тениса, ако...



19-10-2017 13:28 | Станко Димов

Роджър Федерер все още не прави планове за оттегляне от тениса, но е наясно, че и този момент ще настъпи скоро. 36-годишният швейцарец се радва на страхотен сезон, в който спечели 2 титли от Шлема, 3 от „Мастърс 1000“ сериите и една от АТР 500. А сезонът за него още не е приключил.

„Знам, че отказването от тениса, рано или късно, ще дойде. Знам също, че вече не съм на 22, но все още не мисля за този момент. Ако тялото ми ми позволи да играя, семейството ми ме следва по турнирите, все още съм печеливш играч и съм щастлив от това, което правя, то тогава ще продължа да играя“, коментира Федерер.

„Но всички тези неща трябва да функционират заедно. Ако едно от тях не работи, то вероятно моментът да кажа „Стоп“ ще е настъпил. Засега обаче съм ОК“.

По-рано през годината носителят на 19 титли от Големия шлем взе решение да пропусне целия сезон на клей, за да съхрани енергия. Федерер е убеден, че това решение е било правилно. „За мен е важно да разбера, че вече имам нужда от повече почивка от преди“, каза швейцарецът.

В момента Федерер е №2 в ранглистата, като изостава само от Рафаел Надал. Теоритично Маестрото може да свали Матадора от върха на класацията до края на сезона, но за тази цел ще се нуждае от много силно представяне в Базел, Париж и Лондон, където може да натрупа максимален брой от 3000 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини