Дел Потро няма да ходи в Лондон като резерва



04-11-2017 16:58 | Станко Димов

В петък вечер Хуан Мартин дел Потро загуби теоретични шансове да се класира за финалите на АТР в Лондон. Аржентинецът отстъпи в 3 сета на Джон Иснър на четвъртфиналите в Париж и по този начин се прости с надеждите да измести Пабло Кареньо Буста от 8-ото място в годишната ранглиста.

„Тъжен съм за загубата. Иснър сервира добре, не ми даде нищо. Имах нужда от малко късмет, не успях да реализирам шансовете си.  Честно казано не очаквах, че ще се класирам за Лондон, дори и да се доближих максимално близо“, коментира Дел Потро.

В поледните месеци Дел Потро демонстрира страхотна форма, като от US Open насам изигра общо 25 двубоя. „Изтощен съм. Дадох всичко от себе си, няма от какво да се оплаквам. Днес играх 3 сета, без да имам никаква енергия. Вероятно направих едно от най-големите си усилия, откакто се завърнах на корта.

Дойде моментът да се прибера у дома и да се наслаждавам на празниците в Тандил. Следващата седмица ще бъда №12 в ранглистата“, каза още Дел Потро. Той е категоричен, че дори да се класира като резерва в Лондон, няма да пътува за английската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини