Родик гледа към 50-ти финал и 30-та титла



19-02-2011 10:28 | Станко Димов

Водачът в схемата Анди Родик ще се изправи срещу шампиона от US Open 2009 Хуан Мартин Дел Потро в спор за място на финал на турнира "Мастърс 500" в Мемфис.


Американецът и местен любимец наниза 21 аса за победата с 4:6, 6:3, 6:4 над бившия номер 1 в света Лейтън Хюит. По този начин Родик се класира за шести път на полуфинал в турнира. От своя страна пък Дел Потро нямаше особени проблеми и се наложи с 6:4, 6:2 над американеца Майкъл Ръсел.


Любопитното е, че преди сблъсъка си Родик и Хюит имаха по 6 победи. Световният номер 8 обаче нямаше поражение от този съперник от 2005-та година насам, като записа шести пореден успех.


"Лейтън игра по-добре в началото на мача. За пореден път не започвам добре и това е нещо, което трябва да коригирам. Двубоят обаче може да се обърне бързо и точно това стана тази вечер. В края на втория и третия сет показах може би най-добрия си тенис от началото на турнира", коментира Родик.


Така Анди е само на победа от своя 50-ти финал в кариерата и на две победи от 30-ата си титла.


От своя страна Хуан Мартин Дел Потро, който миналия сезон участва в едва 3 турнира, видимо подобрява формата си. За втора седмица поред аржентинецът се класира за полуфинал (загуба от Вердаско в Сан Хосе), а при победа ще спори за титлата за първи път от 2009-та година насам, когато игра финал на заключителния турнир в Лондон (загуба от Давиденко). Ако пък спечели турнира това ще бъде първият му трофей след US Open 2009.


До момента Родик и Дел Потро са се срещали три пъти, като победител винаги е излизал снажният аржентинец. Два от случаите обаче бяха през 2009-та година, когато Дел Потро бе във формата на живота си. Освен това и в двата случая Родик също бе много близо до крайния успех.


"Знам, че ме очаква много, много труден мач. Ще се опитам да го победя. До момента го побеждавам във всеки от мачовете ни, но утре ще бъде различно. Сигурен съм, че ще направим страхотен за гледане мач и дано аз победя", сподели Дел Потро.


"Обичам САЩ. В тази страна са ми най-добрите спомени. Именно тук съм спечелил няколко титли и сърдечно благодаря на организаторите, че ми дадоха "уайлд кард", каза още Дел Потро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини