Победителят от Панагюрище шампион и в Германия



13-11-2017 10:59 | Tennis24.bg

С успех на Димитри Овчаров и Чен Мен завърши турнирът по тенис на маса от "платинените серии" на ITTF World Tour в Магдебург, Германия.


Овчаров, който спечели и титлата в Панагюрище през август, отстрани на полуфиналите водача в схемата Фен Дзендон, а на финала излезе срещу сънародника си и добър приятел Тимо Бол.


В оспорван двубой, изпълнен с обрати, Дима се наложи с 4-3 (-9, 5, 9, -6, 7, -7, 6) гейма, за да спечели за трети път турнира в Германия. Това беше и четвъртия трофей на Овчаров за тази година. След последната точка двамата немци се прегърнаха.


"Изтощен съм. Да изиграеш два мача на такова ниво за един ден е много трудно, на аз дадох всичко от себе си в тежкия финал срещу Тимо. Психиката ми помогна отново да спечеля много равностоен мач срещу него. Малко съм ядосан, че имах добри шансове в четвъртия и шестия гейм, но той смени ритъма и сервиса си и успя да ги спечели. Щастлив съм, че спечелих победата в крайна сметка", коментира носителят на световната купа Овчаров.


При дамите в изцяло китайски финал Чен Мен победи съотборничката си в националния отбор Зу Юлин също с 4-3 (-9, -8, 11, -9, 11, 9, 4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини