Федерер спечели битката на поколенията и първото място



15-11-2017 00:26 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Макар че се поздравиха учтиво и разговаряха приятелски при разминаването на тренировката 3 часа преди мача, Роджър Федерер и Александър Зверев не проявиха никаква дружелюбност на корта.


В мача между двамата най-високо поставени, останали на финалите в Лондон Федерер (№2) се справи с третия Зверев със 7:6(6), 5:7, 6:1.


Така Роджър спечели битката между най-възрастния и най-младия в турнира, а освен това си осигури първото място в група "Борис Бекер" и място на полуфиналите в събота. Той има вече две победи и дори при загуба в четвъртък от Чилич, ще бъде недостижим. Причината е, че Маестрото спечели срещу съперниците в другия мач Зверев и Сок, така че който и от тях да спечели, ще е загубил директния двубой с Роджър.


Срещата започна с 40:0 за германеца при сервис на съперника. Маестрото не трепна и благодарение на отлично насочения си сервис взе подаването си. Още в следващия гейм на свой ред 36-годишният швейцарец стигна до брейк пойнт, но Саша го ликвидира с ас. До 12-ия гейм всеки печелеше убедително своите подавания. В него Роджър стигна до два сетбола, но Зверев ги отрази.


Тайбрекът отново тръгна зле за Роджър - 0:4 точки. Хладнокръвно и методично Федерер спечели следващите пет разигравания. Той накъсваше ритъма на съперника с "умъртвени" подсечени топки. Все пак 20-годишният хамбургчанин показа воля и стигна до сетбол при 6:5. рекордьорът по титли от мастърси го отрази, а после при общо третата си възможност затвори частта.


Швейцарецът стартира мощно и следващия сет. Поведе с 40:0 и проби при втората възмоност, след което затвърди за 2:0 с гейм на нула. Зверев се окопити и на свой ред върна брейка за 2:2. В заключителния гейм Федерер допусна 0:40 при своя сервис и Саша стисна победно юмрук при третия си сетпойнт след топка в аут на съперника.


Федерер проби за 2:1 в решителната част. Този път не само затвърди, но и направи втори пробив. При 1:5 Саша сервираше за оставане в срещата. Маестрото стигна до мачбол и го реализира без игра след двойна грешка на Зверев.

 

Роджър завърши с 26 печеливши удари и 38 непредизвикани грешки. За Саша балансът беше 20 уинъра срещу 44 грешки.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини