Федерер с трета победа в Лондон



Федерер с трета победа в Лондон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
16-11-2017 18:16 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Рекордьорът по титли от финали на АТР Роджър Федерер записа трета поредна победа на турнира в Лондон и 52-а за сезона.

В последния си двубой в група "Борис Бекер" швейцарецът се наложи над Марин Чилич от Хърватия с 6:7(5), 6:4, 6:1 и го закотви на дъното на класирането с три загуби. Поражението означава, че Григор Димитров със сигурност ще завърши в Топ 5 сезона, като ще изпревари Чилич.

В началото Федерер изглеждаше разсеян и като че ли не беше настроен за битка. Той пропиля три точки за пробив още в първия гейм и още една в деветия. В последвалия тайбрек Чилич стигна до сетбол и го реализира незабавно.


Хърватинът се опита да поддържа нивото от първия сет и в следващия и почти успя. Все пак в деветия гейм Маестрото поведе с 40:15 и успя при първия сетбол, след като съперникът изкара топката в аут.


В заключителната част Федерер проби с прекрасен уинър за 2:1. Грешките на Чилич от форхенд зачестиха. Това доведе и до втори брейк за 5:1, след което 36-годишният баща на четири деца сервираше за мача. Роджър го направи на нула.


Федерер завърши срещата с 33 печеливши удари (17 аса) срещу 30 непредизвикани грешки.
В ложата на швейцареца освен родителите му Роберт и Линет и треньорите Северин Люти и Иван Любичич, бяха още бившият му наставник Стефан Едберг и мениджърът на звездата Тони Годсик.


Сред ВИП-гостите беше и аванюристът и телевизионер Беър Грилс, с когото Роджър се засече в Алпите през февруари по време на снимки.


В събота Федерер ще играе полуфинал срещу втория в група "Пийт Сампрас", който ще бъде победителя в мача Доминик Тийм - Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини