Джокович: Достатъчно опитен съм, за да не допусна нов спад



20-02-2011 16:06 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Новак Джокович е наясно, че със спечелването на Australian Open очакванията към него са се увеличили, но той смята да продължи серията си и след Мелбърн. Ноле пристига в Дубай, за да защити титлата си от миналата година. Той обаче нямаше голям късмет при жребия и ще играе с Микаел Лодра в първи кръг.

"Чувствам се отпочинал и нямам търпение да изляза на корта отново. След Мелбърн опитах максимално да си почина. Прекарах повечето време на Лазурния бряг в разходки. Успях да си почина, тъй като Монако хората не ме притесняват непрекъснато. Сърбия ми липсва много - и храната, и хората, и семейството ми. В момента обаче предпочитам да не живея в Белград," коментира Джокович.

"Искам да остана в челото на ранглистата. Не мога да си позволя повече колебания на турнирите от "Големия Шлем". С моя щаб направихме график, според който да се концентрирам основно върху най-големите турнири.

"На Australian Open показах най-добрия тенис в кариерата си. Надявам се да повиша още нивото си. След 2008, когато спечелих Australian Open, научих много затова как да се справям с големите очаквания. Сега съм по-опитен и се надявам да се справя в тази ситуация," допълва Ноле.

Попитан дали смята, че може да бъде номер 1, Джокович коментира, че "работи по въпроса". "Много трудно ще бъде да ги изпреваря, тъй като те са най-добрите в света. Правя нужното и работя много, за да стигна до тази цел. Моят приоритет са големите турнири и да спечеля в Австралия бе огромно облекчение. Сега знам, че мога да го повторя отново. Знам, че имам възможностите да победя всеки," смята още Джокович, който ще играе на двойки през следващата седмица в Маями с Анди Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини