Гофен още търси ключа за победа над Федерер



18-11-2017 12:03 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

В първия полуфинал в Лондон днес Роджър Федерер се изправя срещу Давид Гофен. Маестрото е единственият от четиримата, които ще играят в събота, който е бил вече на тази фаза.


При това неведнъж. Шесткратният шампион от финалите на АТР дебютира в надпреварат преди 15 години. В Шанхай 21-годишният тогава швейцарец стига до полуфинал в ATP Masters Cup, в който отстъпва на Лейтън Хюит с 5:7, 7:5, 5:7.


"В началото се чувствах като дете в сладкарница. Беше невероятно да съм в една съблекалня с легенди в тениса, да ги гледам как се приготвят за мач, да мога да тренирам с тях. Стрехотни времена", спомня си началото Федерер.


От своя страна 26-годишният белгиец Гофен игра тази година за първи път като класирал се на финалите. През 2016-а се появи за един мач срещу Джокович (1:6, 2:6) като резерва след контузията на Монфис. Давид признава, че като дете е имал плакат на Федерер в стаята си.


"Никога не съм намирал ключа, за да победя Роджър. Честно казано не знам какво ще правя в събота. Но ще опитам нещо различно, нещо което не съм правил преди. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и да изиграя по-добър мач от този в Базел", заяви Гофен.


Федерер го победи с 6:1, 6:2 в родния си град. Като цяло той води с 6-0 срещу белгиеца в преките двубои.


Срещата е от 16 часа българско време в зала "О2". Победителят в нея ще се срещне на финала в неделя със спечелили двубоя Григор Димитров - Джак Сок.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини