Давид Гофен: Ако играя пак с Григор, ще бъде друг мач



Давид Гофен: Ако играя пак с Григор, ще бъде друг мач
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-11-2017 19:56 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Първият финалист в заключителния турнир на АТР в Лондон Давид Гофен се появи в превъзходно настроение на пресконференцията след успеха над Роджър Федерер.


На въпроса кого предпочита да срещне в неделя белгиецът отговори следното:


"Ако това е Григор, вече имах тежък мач срещу него в групата. Не можах да вляза в срещата. Но сега ще бъде финал. Нещата ще бъдат различни, надявам се. Това е друг мач. Ще имам шанса да играя още един двубой, може би срещу Григор. Надявам се да мога да играя тениса, който показах днес. Ще опитам да бъда по-агресивен и да се преборя за титлата. Ще видим, ще опитам нещо различно от предишния ни мач в сряда. Но няма да ми е трудно да играя по-добре. Ако пък играя с Джак, спечелих последния мач срещу него в Базел и съм сигурен, че имам играта да го победя", коментира Гофен.


Давид говори и за победата над Федерер.


"Не беше лесен мач. Бях малко нервен в началото. Играех солидно, но срещу Роджър това не е достатъчно, защото той е съвършен. След това исках да променя нещо и започнах да чувствам топката по-добре в края на първия сет. Исках да съм и по-агресивен. Играх добре на ретур и сервис, форхендът ми стана по-добър, излизах на мрежата...", продължи 26-годишният Гофен.


"Смятам че днес спечелих най-голямата победа в моята кариера. И тази срещу Рафа ми е много скъпа, но днес спечелих на полуфинал в голям турнир", допълни седмият в света Давид.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини