Димитров на победа от най-голямата си титла



19-11-2017 13:56 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

В неделя от 20 часа българско време е финалът между 26-годишните дебютанти на заключителния турнир на АТР в Лондон. Който от тях победи, ще спечели най-голямата титла в кариерата си.


Определено Григор Димитров излиза като фаворит срещу Давид Гофен. Не само, защото го разгроми с 6:0, 6:2 в сряда в мач от група "Пийт Сампрас". Българинът е спечели три от четирите двубоя помежду им тази година. Без първият - на Australian Open, всички останали бяха в зала - в София, Ротердам и "О2". В тях измореният Гришо отстъпи в зала "Ахой" през февруари, но победи в по два сета в "Арена Армеец" и в Лондон. 


Двамата финалисти в един глас вчера обявиха, че финалът е различен мач и няма да има нищо общо с двубоя в групата. Макар че Григор се пошегува, че не би имал нищо против да натисне "повторение" за този мач.


За трети път, откакто финалите са в Лондон от 2009-а, в спора за титлата играят тенисисти, които вече са се срещали в груповата фаза на турнира. През 2011 година Роджър Федерер победи Жо-Вилфрид Цонга с 6:2, 2:6, 6:4 в група Б, а после на финала се наложи с 6:3, 6:7, 6:3. През 2015-а Федерер спечели срещу Новак Джокович в група "Стан Смит" със 7:5, 6:2. Но във финалната среща няколко дена по-късно сърбинът взе реванш - 6:3, 6:4 и трофея замина за Белград.


След четири поредни победи няма как Димитров да не се намира в превъзходна форма. Но и Гофен е под пара и стана едва шестият тенисист, побеждавал Надал и Федерер в рамките на един турнир.


Гришо заяви на пресконференцията снощи, че познава детайлно играта на белгиеца и много трудно ще може да го изненада с нещо. Давид пък се закани, че ще измисли нещо различно специално за финала.


На всички българи ни се иска шампионът да се казва Григор Димитров. Това ще бъде заслужена поанта в сезона на бъдещия номер три в света. Но дори и това да не се случи, хасковлията със сигурност ще изиграе днес последния мач в най-успешната си година в тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини