Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен



20-11-2017 11:50 | Tennis24.bg

"Григор Димитров попари мечтите на Давид Гофен", "Гофен загуби финалния "Мастърс", "Гофен си тръгва от Лондон с най-големия чек досега и с поука", това са водещите заглавия тази сутрин в белгийската преса по повод снощния заключителен мач от турнира на АТР в Лондон, спечелен от българския тенисист.

Заглавията по тази тема са на трето място според интереса на читателите. Мнозина белгийци се питат защо националните телевизии снощи не предаваха срещата на живо.

Обяснението е, че правата се държат от телекомуникационен оператор, който "не можел да ги преотстъпи". Уточнява се, че според белгийското законодателство, когато спортната среща предизвиква голям обществен интерес, преотстъпването на правата е допустимо, ако срещата е от турнирите "Ролан Гарос", "Уимбълдън", "Фед Къп" или за "Купа Дейвис". Отчита се, че са възможни изключения от това правило и че изглежда телевизиите не са водили необходимите преговори.

Медиите определят играта на Гофен снощи като "героична" и отбелязват, че той се е пречупил физически. В своите интервюта белгийският тенисист отбелязва, че пренасочва вниманието си към "Купа Дейвис".

Според медиите снощният мач е накарал Белгия да затаи дъх. Коментатори отчитат, че Давид Гофен е проявил желязна воля, а мачът е бил "исторически за белгийския тенис и за белгийския спорт". / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини