Кой е по-добър - Федерер или Джокович? Надал има интересно мнение



07-12-2017 10:15 | Станко Димов

Рафаел Надал и Новак Джокович са се срещали на корта цели 50 пъти, в които сърбинът има предимство 26:24 победи. В 13 от случаите става въпрос за двубои от Големия шлем (Надал води с 9:4), а в 7 от случаите за финали в Шлема (Надал води с 4:3 победи). 

Рафа има сериозно съперничество и с Роджър Федерер, срещу когото води с 23:15 победи, макар швейцарецът да е спечелил последните им 5 дуела. Маестрото е рекордьор по титли от Шлема, но срещу него ли му е било най-трудно на Рафа? Отговорът на испанеца е повече от любопитен.

 "Много е трудно да отговоря. Това, което Роджър е постигнал говори ясно, че той е най-великият в историята на нашия спорт. Но дали той е най-добрият, срещу когото съм играл? Вероятно да, но също така съм играл срещу велик Джокович, както и някои други страхотни момчета. Ще бъде много несправедливо ако кажа, че Федерер не е най-силният, срещу когото съм играл, но от техническа гледна точка, когато Джокович беше на върха на формата си трябва да призная, че се изправях срещу непобедим тенисист". 

Надал и Джокович ще се срещнат в края на месеца на демонстративен турнир в Абу Даби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини