Световните шампиони на ITF са…



08-12-2017 14:25 | Станко Димов

Испанците Рафаел Надал и Гарбине Мугуруса бяха обявени за Световни шампиони за сезон 2017 от Международната федерация по тенис (ITF). Матадора печели отличието за трети път в кариерата си, а Мугуруса за първи. Това е и първият случай от 1998-а година насам (бел. ред. Пийт Сампрас и Линдзи Дейвънпорт), когато наградите отиват за сънародници. 

Световните шампиони на ITF ще получат наградите си на специална вечеря на 5-и юни в Париж, по време на „Ролан Гарос“. На 31 години, Рафаел Надал се превръща в най-възрастният Световен шампион. Той изпраща фантастичен сезон, в който спечели за 10-и път „Ролан Гарос“ и за трети US Open.

„Изключително щастлив съм да получа тази награда. За четвърти път ще приключа годината като №1 и чувството е много специално. Поздравления и за Гарбине, чието постижение е важно за нашата държава. Специални благодарности на моя отбор, феновете ми и чичо ми Тони, който беше до мен през всичките години“, коментира Надал. 

Гарбине Мугуруса стана втората испанка след Аранча Санчес-Викарио (1994), която печели отличието Световен шампион. През годината Мугуруса спечели Уимбълдън и Синсинати, където на финала победи Симона Халеп. За кратко беше и №1 в ранглистата, където ще приключи годината като №2. 

„Това е страхотно признание, а още по-готино е, че Рафа е победител при мъжете. Той е страхотен пример за всички нас. В момента Испания изживява уникален период в тениса. Знаех, че когато тренирам здраво един ден резултатите ще дойдат. Беше невероятно, че успях да спечеля Уимбълдън и да стана №1 в света. Мотивирана съм да постигна страхотни неща и през следващия сезон“, каза Мугуруса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини