Бивша номер едно пред отказване от тениса



Бивша номер едно пред отказване от тениса
Свързани играчи
Тагове
10-12-2017 15:36 | Станко Димов

Бившата №1 в света Йелена Янкович обяви, че ще пропусне Откритото първенство на Австралия, тъй като има проблеми в гърба. Сръбкинята, която в момента е №159 в ранглистата, оглави класацията през 2008-а година, но в последните години страда от множество травми.

Оттеглянето на Янкович от Мелбърн ще сложи край на серията ѝ от 56 последователни участия в основна схема на турнири от Шлема. Лидер по този показател е Франческа Скиавоне – 61.

„Реших да отложа завръщането си на корта, като към момента дори не знам дали изобщо ще продължа да играя. През октомври претърпях операция в Мадрид и в момента се възстановявам. В момента не си поставям конкретни дати, а изчаквам да видя как ще се възстановя и ще мога ли да играя на високо ниво отново“, коментира Янкович.

„За мен най-важното е да бъда здрава. През последните 17 години, в които съм професионална тенисистка, нямах почти никаква почивка. Сега ще се насладя на времето извън корта. Бих искала да продължа кариерата си, но сега е рано да говорим за това“, каза още 32-годишната тенисистка.

Аут от Откритото първенство на Австралия е и Светлана Кузнецова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини