Вожняцки: Женският тенис никога не е бил на подобна висота



12-12-2017 10:25 | Станко Димов

Каролина Вожняцки изпраща успешна година, в която игра на 8 финала и спечели 2 титли. Датчанката, №3 в световната ранглиста, приключи сезона с триумф на финалите на WTA в Сингапур, където победи Винъс Уилямс в спора за трофея.

„Беше невероятна година с всичко, което ми се случи на и извън корта. Нямаше как да бъде по-хубаво“, коментира 27-годишната тенисистка.

През 2016-а година Вожняцки се свлече до №74 в ранглистата, преди да се завърне в Топ 20 с достигането до полуфиналите на US Open.

„Мисля, че това е красотата на тениса. Винаги има какво да подобряваш. Има моменти на върхове и падения. В момента се наслаждавам на играта си. Обичам това, което правя. Не чувствам напрежение и се радвам на всеки момент“.

През сезона цели 5 тенисистки оглавиха ранглистата, заради което женският тенис понесе сериозна критика. Но Вожняцки мисли позитивно по темата: „Мисля, че в момента има много страхотни тенисистки. Конкуренцията е убийствена. Мисля, че женският тенис никога не е бил на подобна висота, както в момента.

Серина Уилямс? Тя е велика и не мисля, че ще се върне на корта ако не е готова за това. Мисля, че определено ще видим гладна за успехи Серина“, каза още Вожняцки, която ще започне новия сезон с  участие на турнира в Окланд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини