Спортът прави децата по-умниСпортът прави децата по-умни
Тагове
16-12-2017 08:26 | Tennis24.bg

Физически активните деца имат и по-изразена сила на мозъка.

Тренировките увеличават обема на сивото вещество в 9 различни области на мозъка на детето и това е още едно потвърждение за уникалното въздействие на спорта върху растящия организъм.

Наблюденията върху група деца между 8 и 11 години показали, че редовните тренировки действително увеличават обема на сивото мозъчно вещество.

Въпросните зони са наистина важни за когнитивната дейност, изпълнителните функции и академичната успеваемост, както подчертават учените. И сега за пръв път науката отбелязва същественото значение на физическата активност върху структурата на човешкия мозък. Изследователите предполагат, че тренировките обезателно ще се отразят положително върху резултатите от изпитите на гимназистите, а това означава и, че ще се отразят върху бъдещия успех в кариерата на детето.

Особено позитивно влияние върху мозъка на малкото имат аеробните тренировки, които пряко са свързани с дейността на подкорието на мозъка. Подобни упражнения засилват ефекта на работата на хипокампа също, който контролира паметта.

Източник: noviteroditeli.bg

_____
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €586,140

Official Website | Livescore
Други новини