Федерер: Славата не ме промени, времето мина неусетно



22-02-2011 13:43 | Николай Драгиев

Роджър Федерер смята, че славата през годините не е успяла да го промени като човек. Швейцарецът навършва 30 години през август, но далеч не е усетил как е минало времето.

"Просто не мога да повярвам. Въобще не беше далеч периодът, когато играех като юноша. При нас тенисистите времето минава много бързо с всичкото това пътуване и натоварени графици. Но ако се наслаждаваш на играта, това далеч не е проблем.

"Основното предизвикателство пред мен е в следващите години да остана здрав. Постигал съм го досега, така че би трябвало да се справя и да водя здравословен начин на живот. И след всичките тези години, все още се радвам да се връщам по отделните турнири," коментира Федерер.

Бившият номер 1 смята, че въобще не се е променил като личност, след като през 2003 година за първи път спечели Уимбълдън и оттогава се превърна в може би най-добрия играч за всички времена.

"В началото се чувствам доста неудобно на червени килими, носейки костюм и държейки специална реч. Но човек се учи да позира за фотосесии и да говори пред много хора. Мисля че успях да остана нормалният Роджър, който съм всъщност. Но в същото време успях да се настроя към славата и статуса, който имам," категоричен е той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини