България приема турнир от първа категория на Тенис Европа



16-12-2017 11:15 | Tennis24.bg

България ще бъде домакин на международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14-годишна възраст от календара на "Тенис Европа", съобщиха от Европейската Тенис Асоциация.

Надпреварата ще бъде от най-високата първа категория, а страната ни за първи път получава привилегията да организира състезание от толкова висок ранг в тази възрастова група.

Турнирът ще се проведе от 26 май до 3 юни 2018 г. на кортовете във ваканционно селище „Албена“. Основните схеми при юношите и девойките ще бъдат от по 64 състезатели.

От скоро член на комисията за юношески тенис на "Тенис Европа" е родната тенис легенда Тодор Енев. Благодарение на неговите целенасочени усилия европейската централа гласува високата чест България да бъде домакин за първи път на турнир от най-високата първа категория при 14-годишните.

Нашата страна е първата, за която се прави подобно изключение.

Преди няколко години СК "Дема" бе домакин на турнир от същото ниво при 16-годишните.
През 2016 година момичетата, родени през 2004-а, спечелиха европейската титла, а момчетата ни заеха престижното 7-мо място на континента.

През 2017 г. рекорден брой български състезатели (общо 12) успяха да се класират в първите 100 на европейската ранглиста до 14 г. при юношите и девойките.

„Албена" е готова да организира състезание от първа категория. През последните години работихме усилено да наложим България като тенис дестинация“, заяви ръководителят на отдел „Спорт“ в курорта "Албена" Руслан Йорданов.

„Направихме нов тенис център, който е истинско национално богатство, а днес имаме общо 19 тенис корта. Проведохме и множество турнири от висок ранг, които получиха високи оценки от престижни организации. Турнирът от календара на "Тенис Европа" до 14 години ще бъде голяма реклама за нашата страна. Благодаря на Българската федерация по тенис за доверието и за екипната работа през последните месеци, която доведе да получим правото да спечелим домакинството. Състезанията при юношите и девойките до 14 години в "Албена" ще бъдат естествено развитие на политиката, която води родната ни централа през последните години да изгражда състезатели и да им дава възможност за изява в най-престижните турнири.

Ето, че сега получихме правото от Европейската Тенис Асоциация да приемем най-добрите тенисисти в тази възрастова група. Ние ще се подготвим за проявата с колегите в "Албена" като за световно първенство, като покажем на нашите гости не само нашите добри условия за тенис, но и възможностите на цялата ни гама в туристическия продукт, която ще накара тенисистите, техните треньори и родители, да се завърнат отново в "Албена", в България – за лагер или семейна ваканция“, добави Руслан Йорданов.

Турнирите в курорта ще бъдат с подкрепата на община Балчик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини