Шампионът от Панагюрище става номер едно в света



17-12-2017 15:08 | Tennis24.bg

Победителят в третото издание на големия турнир по тенис на маса в Панагюрище Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open Димитри Овчаров ще оглави за първи път в кариерата си световната ранглиста на 1 януари 2018 година.

 

Германецът си осигури стъпването на върха след успеха с 4-3 гейма над Коки Ниуа от Япония на финалите на веригата в Астана, Казахстан, с награден фонд 1 милион долара.

 

Овчаров след това надигра по пътя си до финала в мастърса, пак с по 4-3, Томока Харимото (Япония) и Лин Гаоюан (Китай).В спора за титлата 29-годишният Дима отстъпи с 0-4 на Фен Зендон от Китай.

 

„Номер едно в света ми звучи нереално. Мечтаех за това откакто започнах да играя, но има милиони състезатели по тенис на маса, които работят здраво всеки ден. Това ме прави горд. Благодарен съм на всички, които са ми помагали по време на моята кариера“, заяви новият водач в ранглистата пред официалния сайт на международната федерация.

 

Овчаров обеща да се върне в Панагюрище догодина, за да защитава титлата си. Състезанието е от 14 до 19 август 2018-а.

 

На финалите в Астана участваха още редица звезди от турнира в България тази година. Това бяха шампионката при жените Касуми Ишикауа от Япония и сънародничката ѝ Мима Ито, която взе сребърен медал на единично и златен на двойки с Ишикауа, победителите на двойки при мъжете Джин Уеда и Махару Йошимура (Япония) и вторите на двойки при дамите Матилда Екхолм (Швеция) и Дьордина Пота (Унгария).

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини