БФТ и Малееви с подарък за клубовете



21-12-2017 17:32 | Любомир Тодоров

Българската федерация по тенис и Академия „Малееви“ с помоща на специалиста по физическа подготовка Алгис Христов и любезното съдействие на WTA подготвиха специален тенис подарък за всички клубове в страната по случай Коледно-новогодишните празници.


Проектът представлява табло с упражнения за загряване и предпазване от контузии за играчи, като с него ще могат да се сдобият и всички желаещи – треньори, родители и любители. Програмата може да бъде получена и под формата на PDF файл. Идеята е младите играчи да се развиват здрави и по възможно най-добрия начин.


С основен принос за проекта е първата ракета на България при жените Виктория Томова, която показва на снимки основната част от упражненията.


Подаръкът включва и книгата “Как да бъдем позитивни родители на спортуващи деца”, както и предпразнично послание от Магдалена Малеева.


„През последните години тенисът в България определено търпи голямо развитие. За да има още по-големи, трайни и последователни успехи обаче, трябва всички компоненти в подготовката на един състезател да се развиват и взаимодействат. У нас като че ли на загрявката в тренировъчния процес не се гледа толкова сериозно, както обаче се набляга и много внимава в чужбина“, заяви Алгис Христов.


Маги Малеева разкри, че имат идеи и за друго подобни нагледни пособия и благодари на всички, които са участвали в реализирането на този проект, сред които е била и нейната майка Юлия Берберян.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини