Бердих спря устремa на Давиденко



23-02-2011 15:39 | Станко Димов

Томаш Бердих се класира за ¼-финал на турнира от „Мастърс 500” сериите в Дубай. Поставеният под номер 3 в схемата постигна повече от престижна победа с 6:3, 7:6 (5) над Николай Давиденко.

 

Това бе 11-ти двубой между двамата и едва втора победа за чеха.  Така в спор за място на полуфинал финалистът от Уимбълдън ще се изправи срещу германеца Филип Пецшнер, който се наложи в три сета над сънародника си Филип Колшрайбер.


В началото на двубоя очакванията за оспорван мач не се сбъднаха. Причината бе Николай Давиденко, който нетипично за себе си допускаше елементарни грешки от чисти позиции. От своя страна Бердих без да блести с особени изпълнения набързо поведе с 5:1 гейма. Едва в края на сета руснакът се пробуди, но силите си му стигнаха само да върне единия пробив – 6:3.


Далеч по оспорван бе двубоят във втория сет. Давиденко видимо подобри играта си и показа, че няма намерение да се предава пред поставения под номер 3 в схемата чех. Превратните моменти дойдоха при резултат 5:4, когато руснакът получи два последователни сетбола. Началният удар на Бердих обаче каза тежката си дума и чехът изравни резултата. 

 

Разколебан от пропуснатия златен шанс, в ответния гейм Давиденко се срина и след няколко удара в аут допусна пробив. Вместо да затвори мача обаче, Бердих „върна жеста” и след поредица от детински грешки  осигури тайбрек. В допълнителния гейм по-съобразителен бе Бердих, който се наложи със 7:5 точки.


В друг мач от II кръг укаринецът Сергей Стаховски изненада сочения за фаворит в двубоя Ернест Гулбис и след 6:3, 5:7, 6:1 продължава напред. По всяка вероятност следващият съперник на Стаховски ще бъде водачът в схемата Роджър Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини