Андерсън и Баутиста Агут на финала



29-12-2017 16:46 | Любомир Тодоров

Кевин Андерсън и Роберто Баутиста Агут ще спорят за титлата на демонстративния турнир по тенис в Абу Даби, ОАЕ, утре.


Южноафриканецът победи Доминик Тийм от Австрия със 7:6(6), 6:4 след час и половина игра. Испанецът се класира без игра, заради отказа на Новак Джокович.


В началото на мача Тийм успя да направи пробив за 2:1, но съперникът му веднага го върна. В деветия гейм австриецът поведе с 40:15 при сервис на Андерсън, но двуметровият южноафриканец ги отрази. В тайбрека Тийм направи двойна грешка при 6:7 точки и предаде сета.


Доминик добави още две двойни в откриващия гейм на втората част и беше пробит от Андерсън, който след това отрази точка за рибрейк, преди да направи 2:0. При 5:4 203-сантиметровият южноафриканец сервираше за място на финала. Той поведе с 40:15 и приключи веднага с отличен сервис.


Финалната среща ще бъде от 17 часа наше време. Със сигурност ще има нов шампион в Абу Даби, защото досегашните девет издания са печелени неизменно от Надал, Джокович или Мъри.

 

Преди това, от 15 часа, Серина Уилямс и Елена Остапенко ще изиграят демонстративен двубой.



В мача за петото място в турнира Андрей Рубльов от Русия победи с 6:4, 6:2 испанеца Пабло Кареньо Буста.


Вместо втория полуфинал Анди Мъри и Роберто Баутиста Агут изиграха един демонстративен сет. Испанецът спечели с 6:2, като взе първите четири гейма. Британецът не изглеждаше готов за официален мач и призна, че са му се обадили в последния момент, за да замени отказалия се Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини