Федерер разкри кога е изиграл най-силния сет в кариерата си



11-01-2018 14:57 | Станко Димов

Роджър Федерер ще започне защитата на титлата си на Откритото първенство на Австралия идната седмица. Тегленият в четвъртък жребий отреди швейцарецът да се изправи срещу Аляз Бедене в първия кръг.

Федерер беше специален гост на церемонията по тегленето на жребия и коментира миналогодишния си триумф в Австралия.

„Миналата година турнирът беше невероятен за мен. Един от най-специалните в кариерата ми. Не предполагах, че ще спечеля титлата. Надявах се да стигна до четвъртфиналите, или полуфиналите, където знаех, че ще срещне намиращия се в топ форма Новак (Джокович), или Анди (Мъри), или Надал. В този момент играта ми беше на ниво, с което мога да победя някой от тези момчета. Но успях да изиграя няколко 5-сетови двубои, а накрая и този епичен сблъсък с Рафа“, спомня си Федерер.

„Петият сет на финала с Рафа беше най-добрият, който някога съм играл. Бях притиснат до стената, знаех, че нямам право на никакви грешки. Това определено беше най-важният момент за годината, дори по-важен и от титлата от Уимбълдън. За мен беше огромна изненада – да се завърна по такъв начин след 6 месеца извън корта. Невероятен спомен“, каза още Маестрото.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини