Джокович черпи вдъхновение от Федерер



13-01-2018 17:22 | Tennis24.bg

Новак Джокович ще се завърне на Australian Open след половин година извън кортовете. Сърбинът не е играл от Уимбълдън насам, когато получи контузия в лакътя. На официалната си пресконференция в Мелбърн сърбинът призна, че все още не е на 100% възстановен, но е в състояние, което му позволява да се конкурира.

„Не съм на 100 процента възстановен, но в момента съм на ниво, на което мога да се състезавам. Всеки ден нещата се подобряват. Не знам как ще се държи лакътя по време на турнира. Дори да бях напълно възстановен, след шест месеца без игра, никога не знаеш как ще се чувстваш на корта”, коментира Джокович.

„Огънят, страстта и любовта ми към спорта все още са в мен. Имам страхотна подкрепа от семейството и близките и от други хора по света. Чувствам се млад”, каза Ноле, който е спечелил половината от 12-те си титли от Големия шлем именно на Australian Open.

Тази година Джокович е поставен под номер 14 и в първия кръг ще се изправи срещу американеца Доналд Йънг.
„Знам, че все още съм способен да побеждавам най-добрите в света. Вярвам в собствените си сили. Ако стигна до желаното ниво на представяне физически и психически, знам, че всъщност имам добри шансове да стигна далеч в турнира“.

В заключение Ноле каза, че черпи вдъхновение от Роджър Федерер: „Това, което направиха Роджър и Рафа миналата година, показва, че възрастта е просто цифра, особено в случая на Роджър. Той е страхотен пример за някой, който може да се грижи за себе си, знае как да се подготвя така че да е във върхова форма в точния момент. Спечели два турнира от Големия шлем. Кой можеше да предвиди това след шестмесечно отсъствие? Така че всичко е възможно. Не знам как моето тяло ще реагира. Това, за което мисля, е как да насоча енергията, а засега всичко се развива в правилната посока“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини