Алмагро с 12-та поредна победа, Долгополов с нов рекорд



25-02-2011 10:26 | Станко Димов

Водачът в схемата Давид Ферер превъзмогна сет пасив и победи с 2:6, 7:5, 6:2 Хуан Монако, с което се класира за полуфинал на турнира в Акапулко, Мексико. Испанецът се бори 2 часа и 43 минути, за да прекърши съпротивата на опонента си.


Сънародникът на Ферер - Николас Алмагро също се нуждаеше от три сета, за да заслужи мястото си на полуфиналите. Испанецът надви със 7:6, 5:7, 6:4 колумбиеца Сантяго Хиралдо, като по този начин се доближи само на две победи от третата си поредна титла от ATP.


Запитан за 12-ата си поредна победа Алмагро сподели следното: "Това е страхотно число, но се надявам да нарасне до 14. Все още не мога да спра да мисля за последните два турнира, които спечелих. Сега съм на полуфинал в Акапулко. Остават ми още два дни, дано издържа до самия край", сподели Алмагро.


В другите срещи от 1/4-финалите Томас Белучи от Бразилия победи поляка Лукаш Кубот - 6:7, 6:3, 6:4 след близо три часа игра.


Александър Долгополов от своя страна се справи с намиращия се в добра форма от началото на годината Станислас Вавринка - 6:4, 7:6. В спор за място на финал Белучи ще се изправи срещу Алмагро, а Долгополов ще премери сили с Давид Ферер.

Украинският състезател в момента се намира на рекордното за него 26-о място в ранглистата. От следващата седмица той си гарантира изкачване с още поне четири позиции.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини