15-годишна записа 11-а поредна победа в Мелбърн



17-01-2018 10:07 | Станко Димов

Приказното представяне на Марта Костюк в „Мелбърн Парк“ продължава с пълна сила. 15-годишната украинка, юношеска шампионка от миналата година и сега най-млада тенисистка след Миряна Лучич-Барони (US Open 1997), която достига до трети кръг в турнир от Големия шлем, победи с 6:3, 7:5 Оливия Роговска.

Успехът във втория кръг на Костюк увеличи серията ѝ последователни победи в турнира на 11 – шест от миналата година, три в квалификациите, в които участва с „уайлд кард“ и две в основната схема. На старта Костюк пречупи №25 в схемата Пън Шуай.

„Щастлива съм, просто съм щастлива – продължавам напред“, каза тийнейджърката, чийто мениджър е треньорът на Роджър Федерер – Иван Любичич.

„Иван е винаги зад мен и ми помага. След всеки двубой той ми казва къде съм сгрешила – без значение дали съм спечелила срещата или не“.

В следващия кръг Костюк ще се изправи срещу №4 в схемата Елина Свитолина. „Просто ще се забавлявам на корта. Убедена съм, че ще я накарам да страда, поне малко, така че ще се опитам да покажа най-добрия си тенис. Познавам част от стила ѝ на игра, но не съм запозната в детайли“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини