Шарапова продължава, Мугуруса - не



18-01-2018 07:30 | Любомир Тодоров

Бившата шампионка от Откритото първенство на Австралия Мария Шарапова продължава в трети кръг на турнира, докато №3 в схемата Гарбине Мугуруса отпадна.


Рускинята отстрани 14-ата в схемата Анастасия Севастова от Латвия с 6:1, 7:6(4) при температура от 37 градуса на корта и взе един вид реванш за загубата си от нея в Ню Йорк.


В първата част Шарапова спечели пет поредни гейма след 1:1. Във втората бившата приятелка на Григор Димитров на три пъти повеждаше с пробив, но Севастова го връщаше и се стигна до тайбрек. В него Маша поведе с 6:2 точки и реализира втория си мачбол.


"Беше горещо. Свърших си работата в два сета срещу тенисистка, която ми е създавала проблеми в миналото. Така че вече съм в трети кръг и смятам, че заслужавам да се усмихна след тази победа", заяви Шарапова след мача.


Следващата ѝ съперничка е №21 в схемата Ангелик Кербер. Германската левичарка, която също е печелила титлата в Мелбърн, отстрани Дона Векич от Хърватия с 6:4, 6:1.


Гарбине Мугуруса неочаквано се препъна в тайванката Сие Су-Уей и загуби с 6:7(1), 4:6. Така испанката вече няма шансове да оглави отново световната ранглиста.


Продължава и поставената под №26 Агниешка Радванска. Полякинята направи обрат срещу Леся Цуренко от Украйна и спечели с 2:6, 7:5, 6:3. Във втория сет Цуренко сервираше за мача при 5:4, но Ага направи пробив и до края на мача загуби само още три от последните десет гейма.


Радванска ще играе точно срещу Сие Су-Уей в следващия кръг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини