Кербер нокаутира Шарапова



20-01-2018 12:41 | Tennis24.bg

Ангелик Кербер се класира за осминафиналите на Australian Open след убедителна победа над Мария Шарапова. Въпреки очакванията за оспорван двубой, шампионката от 2016 се наложи над рускинята с убедителното 6:1, 6:3 след малко повече от час игра.

Германката доминираше през целия двубой, като не остави никакви шансове на своята съперничка да поеме инициативата. Кербер започна повече от солидно, пробивайки още в откриващия гейм на мача, а впоследствие затвърди преднината си за 2:0. Германката продължи да диктува събитията на корта и след нови два пробива затвори първия сет с категоричното 6:1.

Вторият сет отново започна с предимство за 16-та в света Кербер, която поведе с 2:0 след ранен пробив. Този път обаче Шарапова успя да отговори и да изравни.

След няколко равностойни гейма, в осмия Кербер взе ново предимство, повеждайки с 5:3, а след това затвори мача на свой сервис. На осминафиналите бившата номер 1 ще срещне победителката от двубоя между Агнешка Радванска (Полша) и Сие Су-Уей (Тайван).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини