Топалова и Андреев започват на Australian Open в неделя



20-01-2018 13:06 | Станко Димов

В неделя на Откритото първенство на Австралия ще видим в игра трима българи. Освен световния №3 Григор Димитров, който ще се изправи срещу Ник Кириос на най-голямата тенис сцена в Мелбърн – „Род Лейвър Арина“ (не преди 10:00 часа), на кортовете в австралийския град ще видим също Гергана Топалова и Адриан Андреев. Двамата ще стартират участието си при юношите на Australian Open.

Гергана Топалова ще има за съперничка американката Пейтън Стирънс. Този двубой е втори от програмата на Корт 5 и се очаква да се започне около 04:00 часа сутринта наше време.

При момчетата Адриан Андреев ще излезе срещу индиеца Сидхант Бантиа, като срещата е трета от програмата на Корт 10. Очаква се Ади и опонента му да започнат около 05:30 – 06:00 българско време.

Адриан Андреев и Гергана Топалова са част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация за турнирите в Австралия.

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Отборите са съставени от четири девойки и четири юноши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини