Бердих свали на земята Дел Потро



20-01-2018 13:22 | Станко Димов

Не са много играчите в света, които могат да преборят Хуан Мартин дел Потро с агресивна игра на корта, но Томаш Бердих го направи. Чехът тотално надигра Кулата от Тандил и се поздрави с чист успех 3:0 сета, в отделните части 6:3, 6:3, 6:2, като се класира за 10-и път в кариерата си за осминафиналите на Australian Open.

Дел Потро пристигна в Мелбърн с големи надежди, след като преди броени дни официално се завърна в Топ 10 на ранглистата. В днешния двубой обаче аржентинецът нямаше никакъв отговор на мощта на 19-ия в схемата Бердих.

„Може би въздухът тук ми харесва“, коментира Бердих в интервюто на „Хайсенс Арина“ непосредствено след победата. Чехът приключи двубоя с 52 печеливши удара. В следващия кръг той ще се изправи срещу Фабио Фонини.

„Мисля, че днес той просто беше по-добър от мен“, каза от своя страна Дел Потро, който водеше с 5:3 успеха в преките двубои с Бердих.

„Той удряше топката много силно, сервира на ниво и игра умно. Напълно си заслужи победата. Няма оправдания за мен“, добави аржентинецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини