Класика: Вожняцки срещу Звонарьова на финал



25-02-2011 20:45 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки продължава да демонстрира невероятна форма. Датчанката смели с 6:1, 6:1 за час игра Марион Бартоли и се класира за финал на турнира от категорията Premier в Доха.  Там тя ще се изправи срещу рускинята Вера Звонарьова, която победи с 6:1, 2:6, 6:4 Йелена Янкович в другия полуфинал.


Вожняцки ще излезе в срещата като фаворит, тъй като е на път да запише втора поредна титла без загубен сет. Преди седмица датчанката бе най-добра и в Дубай. Освен всичко при титла Вожняцки почти на 100% си гарантира първото място в ранглистата поне до края на март.

 

"Мисля че играя много добре по време на целия турнир. Много съм доволна от достигането до финал. Исках да започна на максимално високо ниво и след като успях, се радвам че го задържах до последния удар," коментира Вожняцки.


Звонарьова от своя страна имаше втори пореден много тежък двубой. След като вчера тя трябваше да играе три часа срещу Даниела Хантухова, в битката с Янкович и стигнаха 115 минути.

Двете си размениха по един сет преди всичко да се реши в третата част. Тогава при резултат 4:4 дойде ключовият момент. Янкович имаше три точки за пробив поред, но не ги оползотвори и още в следващото й подаване загуби мача - 4:6.

Вожняцки и Звонарьова са играли общо седем пъти до момента. Световната номер 1 води с 4:3 в тези срещи. Във финални срещу Каро също е по-добра има 13 победи и 6 загуби. Звонарьова има 10 успеха и цели 16 загуби.

 

Двубоят е в събота след 17,30 часа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини