Федерер продължава без загубен сет



22-01-2018 08:34 | Станко Димов

Шампионът от миналата година Роджър Федерер се класира за 14-ии път на четвъртфинал на Australian Open, след като се наложи с 3:0 сета над унгареца Мартон Фучович, в отделните части 6:4, 7:6 (3), 6:2. Срещата на „Род Лейвър Арина“ продължи малко повече от два часа.

Следващият съперник на Федерер в турнира ще бъде неговият добър познайник Томаш Бердих от Чехия. Двамата са се срещали 25 пъти, от които Маестрото е излизал победител в 19 от случаите.

Също така за Федерер това ще бъде 52-о участие на четвъртфинал в турнир от Големия шлем, което е абсолютен рекорд в Оупън ерата.

Любопитен е фактът, че Фучович изкара една подготвителна седмица преди сезона именно в Швейцария при Федерер. Това беше първият им дуел на корта в официален мач.

„Бях наясно, че той ще играе добре. Условията за игра тук са бързи, което означава, че нямаш много време да реагираш и да вземеш решение. Очаквах да бъде подготвен“, коментира Федерер след срещата.

Относно предстоящия двубой с Бердих, швейцарецът каза следното: „Гледах негови двубои, той удря топката много здраво. Радвам се за него, защото успя да си върне формата след проблемите, които имаше в последно време. Миналата година се срещнахме тук в третия кръг и аз постигнах страхотна победа. Убеден съм, че той ще се опита да се представи по-добре сега“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини