Хьон Чун шамароса звучно Джокович



22-01-2018 13:40 | Станко Димов

Шесткратният шампион от Australian Open Новак Джокович е аут от турнира. Хьон Чун от Корея го победи с категоричното 3:0 сета, в отделните части 7:6 (4), 7:5, 7:6 (3).

„Не знам как го направих. Щастлив съм, че продължавам напред. За мен беше голяма чест да играя срещу него отново, а да го победя е нещо неописуемо. Когато бях малък се опитвах да копирам играта на Новак, той се движи невероятно по корта. В момента сбъдвам една своя мечта“, коментира Чун в интервюто на корта.

На четвъртфиналите той ще срещне Тенис Сандгрен от САЩ, който по-рано през деня изхвърли от турнира петия поставен Доминик Тийм (Австрия).

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че Чун е готов да се бори до последно с бившия №1. Кореецът започна ударно мача и поведе с 4:0 гейма, но последва шампионски отговор на Джокович, който спечели 5 от следващите 6 гейма. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Чун поведе с 6:3 точки и реализира втория сетбол.

През втората част срещата се разви по сходен начин. Чун отново първи проби и в един момент имаше аванс 4:1 гейма. Ноле обаче отново отказа да се предаде лесно и изравни за 4:4. Пробив в 12-ия гейм обаче сложи точка на сета.

Финалната част започна със серия от пробиви и в крайна сметка отново се стигна до тайбрек, където кореецът беше безпогрешен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини