Мистерия около завръщането на Серина



26-02-2011 13:47 | Станко Димов

Минаха осем месеца, откакто за последно видяхме Серина Уилямс на корта, от онзи следобед на "Олд Ингланд Клъб", където тя спечели 13-ата си титла от Големия шлем. Само няколко дни по-късно тя разразя крака си в ресторант в Мюнхен, след като стъпи върху стъкло от счупена бутилка.


Сега вече никой не може да бъде сигурен кога Серина, която през последните седмици се изявява редовно в тв каналите, ще се завърне на корта и в света на спорта като цяло. За следващия месец в Орегон тя трябваше да се включи в демонстративен турнир, но впоследствие отказа участие.


Има шанс Уилямс да се завърне в турнира в Маями, който се провежда в края на март. Това е едно от най-добрите места за своеобразно завръщане на Уилямс на "родния й турнир". Все пак обаче реално погледнато е малко вероятно Серина да се върне в Маями и да повтори грешката си от есента, когато преждевременно поднови тренировки и усложни допълнително травмата си.


Едно е ясно - със сигурност няма как да видим Уилямс на турнира Индиън Уелс. Интересното е, че въпреки всички тези месеци извън корта, Серина все още е на 11-та позиция в света. И до месец май, когато се провеждат турнирите на клей в Мадрид и Рим, тя няма да защитава точки.


Ако Уилямс не се завърне във Флорида следващия месец, може би следващата дата ще бъде през април на турнира в Чарлстън, или пък на Уимбълдън - точно година, след като за последно стъпи на корта.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини