Григор Димитров отпадна в Мелбърн



Григор Димитров отпадна в Мелбърн
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-01-2018 08:32 | Любомир Тодоров

Третият поставен на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите.


Българинът отстъпи с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 на Кайл Едмънд от Великобритания на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.


Мачът започна с пробив за британеца. Гришо успя да го върне при 3:3. Едмънд пак направи брейк за 5:4 и след това сервираше за спечелване на сета. Третият в света поведе с 40:15, но съперникът му неутрализира точките за пробив с отлични сервиси. След това Димитров имаше и трета възможност, но отново началният удар спаси съперника. После Едмънд реализира втория си сетбол, за да затвори частта след 42 минути игра.

 

КАК СЕ РАЗВИ МАЧЪТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Григор стартира с пробив за 2:0 втория сет. В следващия гейм той губеше с 0:40, но се концентрира и взе подаването си. В седмия гейм спортист №1 на България направи три двойни грешки, спаси точка за рибрейк и спечели играта. При 5:3 Димитров сервираше за сета. Той стигна до точка за спечелването му и незабавно я осъществи след ретур на Едмънд в мрежата.


Григор изигра слаб сервис гейм, който завърши с двойна грешка и по този начин беше пробит за 3:5. В следващия гейм Едмънд сервира успешно за сета.


Още един лош гейм на Димитров даде пробив на британеца и в четвъртия сет, с когото поведе с 3:2. Гришо реагира по шампионски и моментално направи рибрейк на 15. В следващия гейм 26-годишният хасковлия спаси точка за пробив и взе подаването си. Едмънд проби за 5:4 и сервираше за мача. Англичанинът стигна до мачбол при 40:30 и го реализира след топка в аут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини