Майсторска победа за Вера Звонарьова над Вожняцки



26-02-2011 19:29 | Николай Драгиев

Световната номер 3 Вера Звонарьова спечели изключително престижна титла на турнира от категорията Premier в Доха. Рускинята надигра с 6:4, 6:4 Каролина Вожняцки и вече има 11 отличия в своята кариера. Във великолепен за гледане мач Звонарьова напълно надигра по-именитата си съперничка и показа че в спора за първото място в ранглистата, трябва да фигурира и нейното име.

 

През цялата среща по-стабилната, търсещата и знаещата как да постигне краен успех бе Звонарьова. Дори в дългите разигравания тя успяваше да преодолее "датската стена", както е популярна Каролина. Така триото на върха в ранглистата при жените вече има поне по една титла, а Ким Клайстерс и два загубени финала.

 

Вожняцки и Звонарьова изиграха много равностоен първи сет. Двете си размениха по един пробив преди рускинята, която бе по-стабилна в размените на удари, стигна до решителен втори - 6:4.

 

Вторият сет сякаш щеше да предложи друго развитие. Вожняцки поведе с 2:0 гейма. Звонарьова не само обърна, а но и проби за 3:2. При 2:2 Вожняцки поведе на свой сервис с 40:0, двете се надиграваха в продължение на над 10 минути и в крайна сметка рускинята стигна до спечелването на този гейм.

Това бе повратният момент в срещата и Звонарьова майсторски удържа преднината си до края 6:4. Така тя прекъсна сушата си от близо 1 година без трофей.

От понеделник Вожняцки ще има минимална преднина пред Ким Клайстерс на върха в ранглистата и след турнира в Индиън Уелс ще може да има нова смяна на караула, ако белгийката се представи по-силно в Калифорния.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини