Рафа: Монополът Федерер-Надал отдавна не съществува



26-02-2011 19:55 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал обяви, че ерата на доминация, която той и Роджър Федерер имаха, вече е в миналото. Въпреки че двамата взеха 21 от титлите в "Големия Шлем" след 2005 година, Надал отчете че всъщност Федерер е бил на върха, а той малко след него.

 

"През 2005, 2006, 2007 година вероятно можем да говорим за един вид монопол, но всъщност Федерер бе на върха тогава. Аз също, но малко по-назад. Убеден съм, че тази доминация приключи още преди време. Сега има доста играчи, които са готови да отправят предизвикателство към нас," смята Надал.

 

Испанецът има преднина от над 4000 точки пред втория в световната ранглиста Федерер към момента. Той обаче трябва да защитава тепърва титлите си от "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и US Open. Надал обаче не смята, че борбата ще бъде само между него и Федерер до края на 2011.

 

"Преди две години казваха, че Федерер вече няма шансове, но в края на сезона той приключи като номер 1. Ситуацията не се променя толкова бързо. Всичко може бързо да се промени, тъй като другите двама - Джокович и Мъри също са много добри. А има и други," допълва Рафа.

 

Самият Надал ще се завърне на корта за първи път след Australian Open още следващия уикенд за Купа "Дейвис". След това го чакат силните турнири от категорията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини