Tennis24.bg представя: Тенисистът, който е абониран за финал в София



01-02-2018 18:28 | Станко Димов

Tennis24.bg започва представяне на някои от най-популярните тенисисти, които ще видим в третото издание на турнира в зала в София. Първи е финалистът от 2016-а Виктор Троицки.

Виктор Троицки попада в групата от тенисисти, които нямат пропуснато издание на турнира в София. В дебютното издание през 2016-а той игра финал, където отстъпи пред значително по-свежия в този момент испанец Роберто Баутиста Агут. Миналата година беше спрян на четвъртфиналите от бъдещия шампион Григор Димитров, но все пак напусна „Арена Армеец“ с трофей, след като заедно с Ненад Зимонич спечелиха надпреварата на двойки.

От началото на сезона записа загуби в първи кръг в Катар и Сидни. На Australian Open беше спрян във втори кръг от Ник Кириос.

Троицки има спечелени 3 титли сред професионалистите – две в Сидни и една в Москва, както и участия в още 6 финала. Приятелите го наричат Вик. Започва да играе тенис на 5-годишна възраст, като негов първи треньор е сънародникът му Ненад Трифунович.

Идол в детските му години е американецът Андре Агаси. Живее и тренира в Бока Рейтън, Флорида, когато е между 13 и 15 години. Като малък играе редовно футбол. Привърженик е на Партизан Белград. Определя сервиса като свой любим удар, а предпочитана настилка – твърди кортове, на която са и трите му завоювани трофея сред професионалистите.

През ноември 2016 казва „Да“ на дамата на сърцето си – Александра. През юни 2017-а се ражда дъщеря им Ирина.
През 2018-а година Троицки ще бъде сред звездите в третото издание на Sofia Open. Предвид историята му в турнира, можем да го очакваме на финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини